NIEUWS

Bike Night

Na de winnaars van de 1e Bike Night: team Berner:

Nu de winnaars van de 2e Bike Night en dus ook van de Wisselbeker in 2017: het team TOMA Cycles Jim Classic Heroes!

Nogmaals van Harte Proficiat heren!

 

Onze dank aan alle deelnemers en toeschouwers: het was in een woord geweldig! Ook het nagenieten op een autovrije Irmstraat met BBQ en prachtig weer: SUPER.

Wat ons betreft tot volgend jaar, zeker weten.

 

Stichting Wielervrienden Berg-Op Simpelveld.

Bikenight

 

 

Elite/beloften 

Bij deze de uitslag Elite/Beloften van de 9e Nutrition Company Berg-Omloop 2017.

Chapeau aan alle renners die deze helse tocht hebben volbracht!

 

Stichting Wielervrienden Berg-Op Simpelveld.

Elite

bergomloopadvertentie

Nutrition Company Bergomloop Simpelveld

Het is weer Koers in Simpelveld!

In het weekend van 15 en 16 juli is het weer ‘koers’  in Simpelveld. Wielerliefhebbers en zij die van gezellige evenementen houden komen dat weekend weer volledig aan hun trekken.

Op zaterdagavond wordt het startschot voor 24-uur wielerplezier gegeven met de 2e versie van de Bike Night. Van 19.00 tot 21.00 uur rijden liefhebbers op een volledig afgesloten en dus veilig parcours hun wedstrijd. Teams van 3 rijders strijden in estafettevorm om zoveel mogelijk rondes af te leggen. Het team dat de meeste rondes rijdt, mag later op de avond een fraaie bokaal in ontvangst nemen. Ook na einde wedstrijd wordt de Irmstraat, tussen de kruising met de Dr. Ottenstraat en de Mr. Jongenstraat, verkeersvrij gehouden. Tot 24.00 uur staat alles in het teken van de Midzomer Wieler Feestavond in de buitenlucht met drankjes, hapjes van de BBQ en muziek met DJ Rik. Iedereen is welkom, en uiteraard geen entree.

Op zondag 16 juli vinden weer de nodige hero´sche wielergevechten plaats op de flanken van de Huls. In de ochtend starten om 10.30 uur de junioren met hun wedstrijd (13 ronden, 89 km) die ook meedoet in de KNWU-Klimmerstrofee. Om 14 uur starten de Elite-Belofterenners aan hun 21 ronden (118 km). Start en finish is wederom in de Irmstraat.

Interim-Voorzitter Ron Vijgen kan zijn enthousiasme niet onderdrukken: “We werken steeds weer een jaar in een gepassioneerd team om iets geweldigs als de Nutrition Company Bergomloop te organiseren. Als je dan ziet hoeveel mensen er bij redelijk of goed weer langs de route staan, met vrienden en familie, partytent en barbecue. Schitterend, hier doen we het voor. Simpelveld is de roemruchte ‘Nacht van Simpelveld’ niet vergeten en bij menigeen komen oude herinneringen boven als het peloton iedere 10 minuten passeert. Als je vandaag de dag naar de Giro, Tour, Vuelta of wereldbekerwedstrijden kijkt, zie je steeds jongens fietsen die helemaal kapot gingen op de Remiguisstraat tijdens de Nutrition Company Bergomloop. Denk bijvoorbeeld aan Tom Dumoulin en onze winnaar van 2016 Maurits Lammertink die nu voor het Zwitserse Katusha Alpecin rijdt, maar ook aan meerdere BMC-renners die tegenwoordig hoge ogen gooien. Wij zijn terecht trots op onze wedstrijden, absoluut!” Ook hier geldt dat er geen entree betaald hoeft te worden om de hele dag te genieten van –zoals de kenners zeggen- zwaarste wielerwedstrijd voor junioren, Elite- en belofterenners!

Bergomloop heeft een hoofdsponsor

SIMPELVELD - De Bergomloop Simpelveld staat sinds vele jaren bekend als de zwaarste en een van de mooiste wielerwedstrijden voor junioren-, elite & belofterenners in Nederland. Na de bijna perfecte editie van dit jaar staat de komende editie gepland op 10 mei 2015.

Stichting Wielervrienden Bergop Simpelveld is trots de nieuwe hoofdsponsor te mogen presenteren: Nutrition Company BV uit Simpelveld.
Nutrition Company verkoopt voedingssupplementen die deels voorgeschreven worden door artsen en therapeuten, maar daarnaast ook rechtstreeks voor consumenten verkrijgbaar zijn. Dat kan direct bij Nutrition Company (www.nutritioncompany.nl), maar bijvoorbeeld ook uw apotheek kan de producten leveren. Ook in de topsport worden voedingssupplementen ingezet om bij te dragen aan een optimale gezondheid en fysieke gesteldheid van de sporters.
De komende drie edities zullen de naam ‘Nutrition Company Bergomloop Simpelveld’ dragen. En daar is de organisatie trots op.

“Dat we een naamsponsor gevonden hebben is al prachtig. Extra trots zijn we op het feit dat het hier om een jong bedrijf gaat dat in Simpelveld gevestigd is (Huls 14, red.) en waarvan de grondleggers een duidelijke band met het dorp hebben. Dit geeft ook maar weer aan dat de Bergomloop al die jaren geleefd heeft bij de inwoners van Simpelveld en de vele wielerliefhebbers in de regio”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

Eigenaar Maurice Hermans van Nutrition Company BV en zijn collega Patrick Hermans, zijn duidelijk zeer in hun nopjes met de geboden kans. “Nutrition Company bestaat iets meer dan een jaar en timmert hard aan de weg. We zijn altijd op zoek naar kansen om ons te profileren en dit leek ons een van die unieke kansen die je als bedrijf niet kunt laten schieten. Toen we met de organisatie van de Bergomloop om tafel gingen om de sponsormogelijkheden te bespreken, bleek al snel dat het enthousiasme en de passie van de organisatie perfect aansloot bij het karakter van ons bedrijf. We kijken erg uit naar de dag van de wedstrijd en naar de mogelijkheden die de samenwerking ons en de organisatie van de Nutrition Company Bergomloop Simpelveld biedt.”

Patrick Hermans vult hem aan: “Vroeger had je de Nacht van Simpelveld, dat was een prachtig evenement voor Simpelveld. Als mensen hier tegenwoordig echter over wielrennen praten, dan gaat dat meestal gepaard met een verwijzing naar de Bergomloop. Iedereen die ik spreek over onze samenwerking is enthousiast over het evenement. Het bewijs dat we een goede keuze gemaakt hebben.”

De organisatie van de Nutition Company Bergomloop Simpelveld laat nog los dat er naast de wedstrijd op zondag ‘nog wat geweldigs’ op het programma staat. Maar meer dan dat laat de woordvoerder vooralsnog niet los. De gemeente Simpelveld en wielerliefhebbers uit de regio kunnen zich opmaken voor een geweldig wielerweekend. Noteert u alvast in uw agenda: 10 mei 2015, Nutrition Company Bergomloop Simpelveld. Houdt u de avond ervoor ook alvast vrij?

www.nutritioncompany.nl

 info@nutritioncompany.nl